ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ ТУРНИР „АЛЕКСАНДАР АВРАМОВИЋ“

13. 06. 2013

На теренима Спортског центра „Младост“ у Чачку у уторак, 11. јуна 2013. г. одигране су завршне утакмице у малом фудбалу, баскету и одбојци у оквиру 6. Меморијалног  турнира „Александар Аврамовић“, који je организовао Студентски парламент Факултета техничких наука у Чачку. Осим екипа ФТН-а у овогодишњој спортској манифестацији учествовале су екипе са  Агрономског факултета и Високе школе техничких струковних студија. 

Декан ФТН-а проф. др Јерослав Живанић  симболично је означио почетак ревијалне  утакмице коју су играле победничка екипа прошлогодишњег турнира и екипа коју су чинили наставници и асистенти. ФТН-а. На турниру је учествовало 14 екипа које су се такмичиле у малом фудбалу и пет у баскету и 10, док се 10  мешовитих екипа у такмичило у одбојци.

 

 

Коначни победник овогодишњег турнира у малом фудбалу је екипа ФТН-а која је савладала екипу „Агрономац“ резултатом 4:0.За најбољег играча турнира проглашен је Петар Марић, студент 2. године Мехатронике, голман екипе ФТН који је у току турнира примио само два гола. За најуспешнијег стрелца проглашен је Немања Вићовић, студент 2. године ФТН.

Науспешнија екипа у баскету била је „Дно мрежице“, а за најбоље одбојкаше проглашени су Дејан Ћетеновић, студент мастер студија Технике и информатије и Нада Томашевић, студенткиња 3. године Технике и информатике.

 

avramovic 2

 

Првопласираним екипама и најбољим играчима пехаре је уручио професор Факултета техничких наука др Мирослав Бјекић. Меморијални турнир се традиционално организује у знак сећања на једног од најбољих студената Електроенергетике Александра Аврамовића, кога је у тренутку изненадне смрти од дипломе Техничког факултета делио само дипломски рад.