Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Факултет техничких наука у Чачку добитник прве награде конкурса за најбољу пројектну идеју Развојне агенције Србије

4. 07. 2017

Тим Факултета техничких наука у Чачку, освојио је прво место и награду у износу милион динара на конкурсу Развојне агенције Србије за избор најбољих пројектних идеја. На свечаној додели у Српској академији наука и уметности (САНУ) награду ментору тима ФТН, проф. др Синиши Ранђићу, уручила је министарка за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић. Чланови пројектног тима су др Урош Пешовић и студенти Слађана Ђурашевић (студент докторских студија електротехничког и рачунарског инжењерства), Милан Јоксимовић и Вукашин Полић (студенти 3. године електротехничког и рачунарског инжењерства), Игор Дурмић (студент 4. године електротехничког и рачунарског инжењерства) и Никола Јовановић студент Агрономског факултета у Чачку. Тим студената нашег факултета конкурисао је са пројектом идејом „Пчеларство за сваког!“ која омогућава праћење параметара у кошницама путем уграђених бежичних сензора који пчеларима омогућавају удаљени надзор пчелињих друштава.

 

Nagrada FTN

 

Конкурс за избор најбољих пројектних идеја РАС је расписао крајем децембра прошле године, пријавило се укупно 69 тимова из целе Србије. Чланови стручне комисије који су донели одлуку о најбољим радовима били су: министар за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић, министар привреде Србије Горан Кнежевић, извршна директорка РАС Тамара Јуренић, а председник комисије био је председник САНУ Владимир Костић. Међу члановима стручног жирија су и секретар Одељења друштвених наука САНУ проф. др Часлав Оцић, генерални секретар СКГО Ђорђе Станичић, предавач на Факултету за медије и комуникацију Бојан Јоксимовић, директор Сектора за планирање и развој РАС Ана Жегарац и директор Сектора за регионални развој РАС Слободан Петровић.