Факултет техничких наука у Чачку Универзитетa у Крагујевцу - ФТН Чачак - Добродошли
x
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да прихватате нашу политику приватности. Прихватам


Ученици Техничке школе из Горњег Милановца посетили ФТН

13. 05. 2019

Ученици 3. и 4. разреда Техничке школе „Јован Жујовић“ из Горњег Милановца са образовних профила мехатроника и електротехничар рачунара у оквиру практичне наставе у суботу 11. маја 2019. год.  посетили су Факултет техничких наука у Чачку у Лабораторијама за електрично мерење, електричне машине и мехатронику. Ученици  су имали прилику да се упознају са опремом уз помоћ које им је демонстрирано више вежби.

Ученике и наставнике из Горњег Милановца поздравили су декан ФТН проф. др Данијела Милошевић и продекан за науку и међународну сарадњу проф. др Небојша Митровић говорећи о потенцијалима за успешно за студирање, као и могућностима и перспективама за запослења дипломаца ФТН.

Дугогодишња успешна сарадња Техничке школе из Горњег Милановца и Факултета техничких наука у Чачку огледа се у извођењу дела практичне наставе на Факултету, предвиђене у оквиру редовног наставног плана намењеног средњошколцима образовних профилаиз области које се изучавају на Факултету техничких наука.