Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Партнери факултета

Сарадња између Факултетa техничких наука у Чачку и привреде представља кључну компоненту која спаја академску заједницу и пословни сектор. Факултет сарађује са привредним субјектима како би се створила одржива платформа за размену знања, иновација и ресурса.

Сарадња Факултета са партнерима из привреде се обавља кроз различите активности кроз које се на што ефикаснији начин повезује теорија и пракса.

Партнерства са привредом: Факултет негује дугорочна партнерства са различитим привредним субјектима, укључујући компаније различитих величина, стартапе, предузетнике и индустријске лидере. Кроз ова партнерства, пружамо могућност привреди да приступи нашем стручном знању, истраживачким ресурсима и студентима.

Истраживање и развој: Факултет активно сарађује са привредом у области истраживања и развоја. Кроз заједничке пројекте заједно истражујемо и развијамо нове технологије, производе и услуге које имају практичну примену у индустрији.

Трансфер технологије: Факултет активно ради на преносу технологије из академске сфере у привреду. У сарадњи са Научно технолошким парком у Чачку подстичемо комерцијализацију истраживачких резултата и подржавамо покретање стартапа и предузетничких подухвата.

Обуке и саветовања привредним субјектима: наставници и сарадници Факултета пружају обуке и саветовања привредним субјектима у областима своје експертизе. Кроз консултације, радионице и семинаре, помажемо привреди да унапреди своје пословање, примени најновије технике и приступе, и оствари своје циљеве.

Обуке студената: организација стручних предавања, обука и радионица за студенте које реализују предавачи са дугогодишњим искуством из различитих привредних области.

Стручна пракса: Факултет омогућава студентима да реализују стручну праксу код различитих привредних субјеката ради практичне примене знања и стицања искуства током студија. Ова пракса им омогућава да стекну релевантне вештине и искуство које ће им бити од користи при запошљавању.

Стручне посете: организација обилазака и интеракције са привредним субјектима како би се студенти током студија упознали са реалним пословним процесима, као и могућностима за праксу и запослење.

Практична настава у компанијама: Факултет организује практичну наставу као део образовног процеса у којем студенти стичу практична искуства и вештине директно у радном окружењу. Ова врста наставе има за циљ примену теоријски стечених знања на конкретним пројектима и радним активностима.

Дуално образовање и каријерно саветовање: сарадња у домену дуалног образовања омогућава успостављање веза између студената и потенцијалних послодаваца које омогућавају привредним субјектима да директно запошљавају студенте након завршетка студија. Поред тога, Факултет пружа каријерно саветовање и подршку студентима у проналажењу пословних прилика и остваривању успешне каријере.