Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.


Постоји велика потреба у Србији и иностранству за ИТ стручњацима. Скоро све ИТ компаније имају потешкоћа у проналажењу квалитетних дипломаца који поседују знања из области савремених информационих технологија. У том смислу, наш студијски програм вам нуди савремена знања и вештине која ћете успешно пласирати на ИТ тржишту. У креирању студијског програма пратили смо најбоље европске и светске универзитете као и потребе ИТ тржишта.

Већ током студирања ћете моћи да видите како функционишу ИТ компаније кроз обављање стручне праксе. На ФТН имате прилику да упознате бројне успешне и остварене ИТ стручњаке који су започели сопствени посао и који нуде праксу студентима.  Најбољи полазници могу добити запослење и пре завршетка студија!

Факултет поседује најсавременију опрему за учење и стицање знања и вештина из информационих технологија. Наставници и сарадници су увек доступни и расположени да помогну сваком студенту. Бићете окружени најбољим стручним кадром и окружењем које мотивише на изузетне резултате.

Нашим студентима је на располагању и систем за електронско учење који представља онлајн платформу за подршку учењу. За сваки од предмета на систему постоји онлајн курс који представља додатни ресурс за савладавање градива уз помоћ ког студенти допуњују своје знање кроз мултимедијалне материјале, учешће у форумима, решавање тестова, комуникацију са професорима и другим учесницима курса.

Користимо две платформе за подршку онлајн учењу: Мооdle и Office 365.

Каже се да је сваки почетак тежак. Да то не би био случај са вашим почетком студирања увели смо систем менторства. Сваки студент има свог ментора који му помаже да савлада све препреке и успешно студира.

Током студија можете отићи на неки од европских универзитета и провести семестар или школску годину и стећи непроцењиво стручно и животно искуство. За наш студијски програм заинтересовани су студенти из иностранства који у оквиру мобилности похађају наставу на смеру ИТ.


Уз признату диплому са акредитованог студијског програма у прилици сте да током студирања стекнете и међународно познате сертификате (Oracle, Microsoft...).

Након дипломирања остајемо у контакту са нашим дипломцима и кроз заједничке пројекте сарађујемо и стварамо мрежу успешних и посвећених ИТ стручњака.

Да би уписали смер Информационе технологије неопходно је да положите пријемни испит. Можете бирати предмет који ћете полагати: математика или информатика.

Детаљне информације о циљевима студијског програма, предметима, наставницима и компетенцијама.

Највећи број наших дипломаца ради у струци што потврђује квалитет студијског програма. Дипломци су у прилици да раде током студирања јер је у Чачку и окружењу отворен значајан број ИТ фирми, а најављено је и отварање нових. Tренутно послује око 40 ИТ фирми у моравичком округу. Наши дипломци су веома успешни у локалним и регионалним ИТ фирмама попут Comtrade-a, Quantox-a, MarvelSoft-a, Telnet-a, ICraft-a... Поред регионалних компанија, наши дипломци остварују запажени успех и у другим ИТ компанијама у Србији и свету. 

Немања Вићовић

Software engineer (ComTrade)

"Осим што представља један од најлепших периода у животу, време проведено на Факултету техничких наука у Чачку имало је кључну улогу за мој професионални и карактерни развој. С обзиром на непрестани развој информационих технологија у региону па и у свету, смер ИТ је био, јесте а и убудуће ће бити кључ за даљи развој и позиционирање факултета на образовној мапи Србије. Самосталан и тимски рад, пројекти, семинари, курсеви и тренинзи које пружа овај смер омогућавају студенту да стекне и више од основног знања које је неопходно за почетак професионалне каријере."

 

 

 

 

 

https://scontent.fbud2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-0/p280x280/52692311_268137270750221_8996531277532233728_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fbud2-1.fna&oh=79954c6959d8c9a93ec21b1f34749039&oe=5CE555FB

Maријана Јеленић

Software QA Automation Engineer (Logispin Malta Limited)

"По завршетку Економске школе у Краљеву, са стрепњом сам уписала смер Информационе технологије 2011. године на Факултету техничких наука у Чачку. Питала сам се да ли ћу успети да испратим градиво и изазове који нису везани за моје претходно школовање. Професори, асистенти и колеге, помогли су ми да савладам основе за моје даље усавршавање. Упутили су ме како се на прави начин приступа решавању проблема. У току основних студија научила сам многе технологије које су ми помогле да након завршене четврте године одмах нађем посао у ИТ сектору. Након завршених основних студија уписала сам и мастер студије, које сам завршила са високим оценама."

 

 

Александар Воштић

Junior Mobile Developer (iCraftApps d.o.o.)

"ФТН Чачак и смер ИТ управо су ми помогли да се пронађем и остварим у професији коју сада изузетно волим. Професији која је тренутно јако актуелна и наставља са растом и развојем. Знање стечено на овом смеру кроз разне пројекте, а упарено са самосталним радом и искуствима, управо је помогло свему овоме и обезбедило даљи коректан и задовољан рад у садашњој фирми."

 

 

 

Ако још увек нисте сигурни шта ћете студирати посетите нас и уверите се у квалитет и традицију нашег факултета!

Постаните инжењер информационих технологија на Факултету техничких наука у Чачку!