Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Oдржан 6. Симпозијум са међународним учешћем ТИО 2011

6. 06. 2011

Од 3. до 5. јуна 2011. године на Техничком факултету у Чачку  одржан је 6. Симпозијум са међународним учешћем „Технологија и информатика у образовању за друштвоучењаи знања- ТИО 2011“. На  симпозијуму се окупило више од 250 аутора и коаутора научних и стручних радова из Србије и иностранства, који су у циљу унапређивања образовања из области технологије и информатике разменили знања и искуства важна за све образовне нивое - од предшколског до факултетског.

На  симпозијуму је стручна и научна јавност је имала прилику да чује низ нових научних  резултата, сугестија и препорука које се могу применити и користити у пракси. Поред непосредне комуникације и директне размене искустава наставници и професори учесници симпозијума указали су и на проблеме који су присутни у образовном процесу и понудили  могућности за практично решавање тих проблема. Поред осталог, разматрало се и о недовољној и неадекватној опремљености  школа и факултета, која несумњиво успорава процес образовања.

Трећег дана симпозијума, у недељу, 5. јуна 2011. г.  потписан је Споразум о оснивању Асоцијације техничког и информатичког образовања Југоисточне Европе чиме су се створили услови за лакшу и конструктивнију стручну и научну сарадњу из области технологије и информатике. Један од основних циљева асоцијације је развој научно- техничког, иноваторског и истраживачког стваралаштва у области технолошких, техничких и природних наука и информатици као и размена достигућа из тих области међу члановима асоцијације.

 

odrzanatio6

 

Симпозијумом су председавали декан Техничког факултета, проф. др Јерослав Живанић, председник Научног одбора „ТИО 2011“ проф. др Драган Голубовић, проф. др Мирчета Даниловић и проф. др Слободан Попов.

Симпозијум „ТИО 2011“ организовао је Технички факултет у Чачку уз суорганизацију  Факултета техничких наука у Новом Саду, Техничког факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину, Учитељског факултета у Београду и Филозофских факултета у Бања Луци, Источном Сарајеву, Скопљу и Никшићу. Покровитељи скупа били су Министарства просвете и науке Републике Србије  и Универзитет у Крагујевцу.