Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН успешно завршен први уписни рок за упис у прву годину студија

17. 07. 2013

На Факултету техничких наука у Чачку после првог уписног рока за упис у прву годину студија остало је 23 слободна места, једно за студије из буџета (на петогодишњем студијском програму Техника и информатика)  и 22 за самофинансирајуће студенте (осам на Електротехничком и рачунарском инжењерству, 11 на Предузетничком менаџменту и три на Техници и информатици). Ове године највеће интересовање било је за студијски програм Информационе технологије на коме је за једно буџетско место конкурисало скоро три кандидата.

 

УПИС 2013 ФТН

 

Индекс чачанског ФТН-а стекло је 199 бруцоша који ће студирати на буџету, док ће њих 48 бити самофинансирајући студенти који за једну годину школовања издвајају 62 хиљаде динара.

Продекан за наставу на ФТН-у др Милан Плазинић  каже да је веома задовољан овогодишњим уписом који, како је рекао, потврђује да је Факултет техничких наука у Чачку важна образовно научна установа у Западној Србији са перспективним студијским програмима. Како Плазинић наводи кандидатима је пуно помогла припремна настава која се последњих неколико година организује на Факултету, као и пробни пријемни испит.

-Просечна оцена уписаних кандидата по студијским  програмима је виша у односу на прошлу годину, тако да очекујемо да ће ова генерација бити квалитетна и успешна - рекао је Плазинић.

 

Други уписни рок за преостала слободна места на Факултету техничких наука у Чачку почеће 2. септембра пријављивањем кандидата. Пријемни испит биће одржан 6. септембра 2013. год.