Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН представљен пројекат „ТВ ВЕБ“

21. 05. 2014

На Факултету техничких наука у Чачку чланови тима Института „Михајло Пупин“ из Београда у сарадњи са чачанским колегама са Факултета представили су потенцијалним корисницима могућности коришћења вести и других актуелних информација без прикључка на интернет и на кабловску телевизију. Могућности за које је од технике потребан дигитални ТВ пријемник демонстриране су у амбијенту налик на кућни како би се што веродостојније приказале  користи које ће омогућити апликација за праћење догађаја у земљи и свету и других електронских садржаја без додатних месечних трошкова.

 

 

 

Идеја пројекта је да се укаже на једноставност примене коришћења дигиталне телевизије, коју велики број људи има у својим домовима, коришћењем даљинског управљача, без интернета, рачунара, тастатуре. Једна у низу могућности којима корисници могу да управљају је повећавање слова на екрану и друга подешавања, а све у циљу што лакшег информисања грађана који нису корисници интернета.

 

Креатори међународног пројекта „ТВ веб“ до сада су представили могућности овог вида коришћења садржаја потенцијалним корисницима у Хрватској, Словенији, Аустрији и другим државама које учествују у пројекту.