Факултет техничких наука у Чачку Универзитетa у Крагујевцу - ФТН Чачак - Добродошли
x
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да прихватате нашу политику приватности. Прихватам


На ФТН представљен пројекат „ТВ ВЕБ“

21. 05. 2014

На Факултету техничких наука у Чачку чланови тима Института „Михајло Пупин“ из Београда у сарадњи са чачанским колегама са Факултета представили су потенцијалним корисницима могућности коришћења вести и других актуелних информација без прикључка на интернет и на кабловску телевизију. Могућности за које је од технике потребан дигитални ТВ пријемник демонстриране су у амбијенту налик на кућни како би се што веродостојније приказале  користи које ће омогућити апликација за праћење догађаја у земљи и свету и других електронских садржаја без додатних месечних трошкова.

 

 

 

Идеја пројекта је да се укаже на једноставност примене коришћења дигиталне телевизије, коју велики број људи има у својим домовима, коришћењем даљинског управљача, без интернета, рачунара, тастатуре. Једна у низу могућности којима корисници могу да управљају је повећавање слова на екрану и друга подешавања, а све у циљу што лакшег информисања грађана који нису корисници интернета.

 

Креатори међународног пројекта „ТВ веб“ до сада су представили могућности овог вида коришћења садржаја потенцијалним корисницима у Хрватској, Словенији, Аустрији и другим државама које учествују у пројекту.