Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

У Ноћи музеја изузетна посета изложбе „Знање је моћ“

19. 05. 2015

У оквиру манифестације „Ноћ музеја“, у суботу 16. маја 2015.г.  на Факултету техничких наука у Чачку под називом „Знање је моћ“  приређена је изложба техничких експоната, фотографија и докумената који указују на развојни пут ове високошколске установе која у овој години обележава 40 година постојања и рада. У делу посвећеном Николи Тесли представљено је Колумбово јаје и трансформатор што је посебно заинтересовало најмлађе посетиоце.

-Поставили смо изложбу „Знање је моћ“, која је техничка али и музејска. Задовољан сам посетом и пријатно изненађен колико се младих окупило овде-, рекао је декан факултета проф. др Јерослав Живанић.

 

Otvaranje Noc muzeja

 

Поред осталог, међу експонатима је и један од првих рачунара који је почетком 80-тих година коришћен на Факултету. Овогодишње учешће Факултета техничких наука у „Ноћи музеја“ имало је циљ да посетиоцима прикаже најважније сегменте развоја технике и техничких достигнућа и научноистраживачког рада ове високообразовне установе „кроз време“.

Симулација прошлог времена указују на напредак технике и технологија како у техничким достигнућима тако и у оквиру образовне делатности ФТН-а.

 

Eksponati Noz muzeja

 

Музичким извођењем програм су употпунили професор ФИЛУМ-а оперски певач Војислав Спасић и музички сарадник Стефан Микић. У драмском приказу студенти ФТН посетиоцима су дочарали разговор Николе Тесле и новинарке Џоане Смит.

 

Nastup Noc muzeja

 

 

Више фотографија у Галерији.