Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Континуитет освајања награда младих истраживача ФТН-а настављен на 59. Конференцији ЕТРАН

1. 07. 2015

У периоду од 8. до 11. јуна 2015. године на Сребрном Језеру је одржана 59. Конференција ЕТРАНа и друга међународна конференција IcETRAN. Настављена је традиција бројног учешћа истраживача ФТН-а на овој најстаријој националној научној конференцији која прераста у значајну међународну смотру презентација најновијих истраживања у 16 развојних области електротехнике и рачунарства. На више од 50 сесија презентовано је око 300 радова, а наставници и сарадници ФТН-а су учествовали са 37 ауторства на 15 радова. И ове године је настављена скоро деценијска традиција додељивања награда ауторима научних радова реализованих у лабораторијама ФТН-а.

 

Dodela nagrada Etran
 

Током церемоније свечаног отварања додељене су награде за: најбољи рад младог аутора у 2014. год. на секцији за Рачунарску технику асистенту Жељку Јовановићу, а испред групе аутора са ФТН-а и ИТН САНУ за најбољи рад у 2014. год. на секцији за Нове материјале асистенту Боривоју Недељковићу. Честитке иду и лауератима награде за младе истраживаче у 2015. год., асистенту Драгану Ћетеновићу на секцији Електроенергетика (ментор др Александар Ранковић) и студенту мастер студија Михајлу Татовићу на секцији Метрологија (ментор др Аленка Миловановић).

 

NerelaТоком конференције одржана је и посебна сесија у области Аутоматике о новим приступима образовања у електротехници путем удаљених експеримената, као резултат истраживања на Темпус пројекту NeReLa чији је координатор др Радојка Крнета, наставник ФТН-а.
 

Фото галерија