Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Могућности студирања у Француској

9. 11. 2015

Француски институт у Србији, сектор за универзитет и науку у сарадњи са Амбасадом Француске у Београду представили су у петак, 6. новембра  студентима Факултета техничких наука програме стипендија за сва три нивоа студија  у Француској.

 

У оквиру новог циклуса недавно расписаног конкурса, аташе за француски језик у Београду г-дин Франсис Пето и представници Француског института говорили су о могућностима студирања, програмима за истраживаче и другим видовима мобилности студената на које могу да конкуришу студенти ФТН.

 

Према речима француског аташеа г-дина Петоа, ФТН је прва високообразовна установа чијим студентима су представљени програми, јер, како је навео, студије из области технике су веома цењене и перспективне у Француској.

 

Стипендије и друге видове мобилности студената основних, мастер и докторских студија, као и програме намењене истраживачима запосленим на факултетима финансира Влада Републике Француске, а могућности за студирање су на више од три хиљаде факултета у Француској.

 

Галерија фотографија