Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Предавање у оквиру Erasmus+ мобилности наставника

27. 04. 2017

У оквиру програма Erasmus+ мобилности наставног кадра, у среду 26 априла 2017. године у 11 часова је одржано предавање „Magnetic materials for medical and technological application“ намењено студентима основних и докторских студија, као и заинтересованим наставницима. Предавач је био Ovidiu Florin Caltun, редовни професор са Факултета ѕа физику, универзитета Alexandru Ioan Cuza у месту Јаши у Румунији.

 

Професор Caltun је укратко упознао присутне са основним историјским подацима о универзитету са којег долази, а у наставку свог предавања је говорио о магнетским материјалима који се користе у изради сензора и актуатора, постојећим феноменима, начинима за карактеризацију материјала и мерењу њихових карактеристика. Такође, објаснио је како се могу мењати магнетске и електричне карактеристике материјала и на тај начин побољшати карактеристике готових производа - сензора и актуатора.

Фото галерија

 

magnetic materials

 

По завршетку свог предавања, професор Caltun је одговарао на питања наставника и студената, указујући на могућност њиховог учествовања у мобилности у оквиру поменутог програма.