Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенткиња ФТН у друштву најбољих еко-репортера у Србији

6. 06. 2017

На конкурсу националног такмичења под називом „Штеди ресурсе, не бацај, рециклирај“, који је организован уз подршку РЕЦАН фондације, студенткиња Факултета техничких наука у Чачку Дуња Јанковић у сарадњи са менторком, координаторком пројекта „Амбасадори одрживог развоја и заштите животне средине“, др Недом Николић, освојила је другу награду за видео остварење на тему: „Рециклирај поглед“. Награда  добитници и захвалница менторки уручена је 5. јуна на Конференцији :“Животна средина на Европи ЕнЕ17“, која представља један од званичних догађаја УН (УНЕП) обележавања Светског  дана животне средине.  

 

eko reporter

 

На конкурс Најбољи млади еко-репортери у три узрасне категорије приспело је више од 140 чланака, фотографија и видео записа. Дуња Јанковић је награђена у категорији узраста од 19 до 21 године за видео запис у коме је приказано визуелно загађење презентујући примере решења и добре праксе кроз уметнички изражај.

 

Организатори догађаја су Удружење “Амбасадори одрживог развоја и животне средине“  у сарадњи са Привредном комором Србије, а конкурс Најбољи млади еко- репортери спроводи се у 34 земље, а у Србији од 2013. године.