Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Прво место студентима ФТН за најбољу студентску идеју

16. 07. 2018

Студенти информационих технологија на Факултету техничких наука у Чачку, Лазар Дражевић и Игор Радовановић освојили су прво место за најбољу студентску бизнис идеју на регионалном такмичењу одржаном у Крагујевцу. Они су награђени студијском посетом универзитету у Аустрији за три члана тима, у вредности од 1.500 евра, а уједно су обезбедили пласман на национално такмичење.

 

На такмичењу које финансира Европска унија у оквиру Еразмус плус програма учествују сви универзитети у Србији. На регионалном такмичењу у Крагујевцу учествовало је 12 екипа са скоро свих факултета који припадају Универзитету у Крагујевцу.

-Пријавили смо се за такмичење са идејом да осмислимо веб платформу која ће студентима за време студија олакшати потрагу за обављање праксе или доласка до посла. Познато је да студентима увек недостаје новца, да имају недовољно практичних знања и да тешко долазе до посла после завршеног факултета. Ово је наш покушај да те проблеме олакшамо и ублажимо. То ће бити студентска веб палтформа која се зове Студентски сервис Србије где ће студенти креирати своје налоге, остављати податке о себи, својим знањима и вештинама којеће бити доступне привредницима, рекао је Лазар Дражевић, студент ФТН-а из Горњег Милановца

 

Лазар и Игор су током првог дела такмичења развили пословни модел и почетни интерфејс који су успешно представили кроз презентацију пред жиријем. На националном такмичењу учествоваће 14 најбољих идеја студената из целе Србије, а до тада планирају да у потпуности ураде веб платформу.

– Знања која смо стекли на факултету омогућила су нам да изађемо са једном оваквом идејом и да целу замисао реализујемо. Желимо да успоставимо сарадњу са Научно технолошким парком у Чачку који нам је доста помогао у самом концепту бизнис плана, рекао је Игор Радовановић, студент ФТН-а из Пожеге.

 

Подршку студентима у реализацији идеје пружали су асистенти и професори: Лидија Пауновић, Данијела Милошевић и Небојша Станковић.