Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Ученици четвртог разреда Техничке школе у Чачку у посети ФТН

1. 11. 2018

Ученици четвртог разреда образовног профила Електротехничар информационих технологија Техничке школе у Чачку и наставник школе Бранко Антић посетили су Факултет техничких наука. У оквиру програма посете, у рачунарској учионици 212, ученици су присуствовали часу извођења вежби из предмета Информационе технологије на првој години студијског програма Информационе технологије. Приказан је рад на савременим рачунарима који се користе у настави. Са ученицима је разговарала студент Марија Урошевић, која је четврту годину студија информационих технологија у претходној школској години слушала на Универзитету NOVA (Faculty of Information and Communication Technologies – NOVA IMS) у Лисабону (Португалија), у оквиру „Еразмус+ стипендирана мобилност студената“. Марија је матурантима пренела своје искуство студирања на ФТН. У реализацији планираног програма посете за ученике учествовали су чланови Катедре за ИТ др Марјан Милошевић, доцент и асистенти др Весна Ружичић и мр Небојша Станковић и студент Марија Урошевић.

Матуранти Техничке школе из Чачка традиционално сарађују са Факултетом техничких наука и велики број матураната своје образовање наставља на ФТН.