Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Још једна добро заокружена прича: завршни сусрет ПИСА тима Запад – ФТН Чачак

14. 11. 2018

У оквиру прославе Дана Факултета техничких наука у Чачку, 9. новембра уприличена је 2018. године и свечана додела потврда за учествовање у пројекту ПИСА 2018 члановима ПИСА тима Запад ФТН Чачак – студентима Интегрисаних академских студија Техника и информатика. Чланови овог тима, сада већ мастер професори технике и информатике, јер је већина у међувремену завршила своје петогодишње студије, после обуке коју су и сами прошли, у току априла и маја ове године организовали су обуке за сараднике из школа са територије западне и централне Србије, извршили испитивања у појединим школама, обезбедили ИТ подршку, припремали извештаје и обавештавали јавност о пројекту. Ове активности су успешно реализовали: Урош Весковић, Илија Гавриловић, Дејан Ђелић, Невена Кићановић, Снежана Миловановић, Виолета Петровић, Јелица Радовић и Мина Шиљковић.

 

Указујући на важност проширења мреже реализатора овог Међународног програма процене ученичких постигнућа у Србији, проф. др Драгица Павловић Бабић, ПИСА координатор за Србију, истакла је улогу Факултета техничких наука и Катедре за педагошко-техничке науке у подршци током пројекта, чиме је Факултет постао препознатљива тачка на мапи ПИСА институција.

Уручујући потврде члановима тима, професор Павловић Бабић обратила се следећим речима: „Од претходног сусрета у овој учионици, а то није било давно, прошли сте пут од обуке до дипломе. Путовање је било интензивно и није било лако. Расли сте у доброј мери самоуко, а то је увек врло ефикасан облик учења. Надам се да сматрате да је оно што сте стекли радећи на овом пројекту искуство које је драгоцено сутра ако будете радили у школи, ако се будете бавили тестирањем. Имали сте различите прилике да избрусите ваше компетенције, да заиста надоградите оно што сте стекли на овом Факултету. А овај степен самосталности заиста говори о томе колико сте одавде са Факултета били подржани. Нама је било велико растерећење што смо знали да ова екипа добро функционише и да нам пројекат добро ради… Надам се да ово није ваше једино искуством са Писом и да ће вам бављење образовањем бити нешто за шта ћете сматрати да сте добро бирали и да је то права професија.“

Проф. др Драгици Павловић Бабић, вишем научном сараднику Института за психологију, који је носилац пројекта ПИСА 2018, и ванредном професору Филозофског факултета Универзитета у Београду, додељена је захвалница за допринос развоју Факултета техничких наука јер је препознала потенцијале ове чачанске високошколске институције и потенцијале студената који се на њој оспособљавају да у школама шире техничку и ИТ културу и писменост.

ФОТО ГАЛЕРИЈА