Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН обележена школска слава

27. 01. 2019

У присуству свештеника Чачанске цркве Ивана Пауновића и Рајка Рајичевића, представника градског руководства, представника студената, чланова колектива, некадашњих домаћина славе и гостију, сечењем славског колача и освећењем славског жита на Факултету техничких наука традиционално је обележена  школска слава Свети Сава. Домаћин славе био је др Владимир Младеновић.

Освећењу славског колача претходилаje Светосавска химна у извођењу Катарине Дисић, студенткиње Факултета техничких наука у Чачку и стихови посвећени Светом Саву које су говорили Мина и Давид Младеновић. Присутне је поздравила декан ФТН проф. др Данијела Милошевић осврнувши се на традицију обележавања школске славе на факултету.  

Уз честитке члановима колектива и студентима ФТН, свештеник Пауновић је рекао да је  очување светосавског духа у српском народу, пут вере, наде, правде, поштења и међусобног поштовања,  које су, како је навео, у осврту на животни пут  Растка Немањића, осликале просветитељски живот Светог Саве, ствараоца темеља образовања у Србији.

На ФТН школска слава се обележава од 1995. године, а идуће године домаћин ће бити  др Милан Весковић.