Факултет техничких наука у Чачку Универзитетa у Крагујевцу - ФТН Чачак - Добродошли
x
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да прихватате нашу политику приватности. Прихватам


Менаџери ФТН знањем одбранили титулу најбољих

28. 05. 2019

На недавно одржаној Економијади и Менаџеријади у Будви, студенти Факултета техничких наука још једном су показали да се и у знању и спорту налазе у рангу најбољих факултета у региону, што је био повод да декан проф. др Данијела Милошевић са колегама продеканима приреди пријем учесницима овог такмичења и у име колектива и студената ФТН упути честитке за постигнуте резултате како у знању тако и у спорту.

 И ове године тим ФТН освојио је прво место у најтежој дисциплини – Квизу знања, а показали су и одлично знање на такмичењу из енглеског језика где су освојили друго место, као и у дебати, где су освојили треће место.

Ништа мање успешни нису били и у спорту, где су освојили друго место у шаху и треће место у женској одбојци. О значају резултата најбоље говори податак да је на овогодишњем такмичењу студената учествовало 20 економских и техничких факултета из свих бивших југословенских република. Посебан понос и задовољство изразили су др Неда Николић, доц., асистент Владан Пауновић и наставник енглеског језика Весна Ковачевић који су припремали такмичарске тимове.

Утисци студената, учесника „Менаџеријаде“:

— У квизу знања такмичили смо се из области економије и менаџмента али и део који нама није тако близак, а то су финансије. Успели смо да и ове године освојимо прво место у конкуренцији 20 факултета из свих земаља окружења. Поред такмичења, оно што посебно памтимо је дружење, упознали смо нове пријатеље и сјајно се провели — каже Марија Ковачевић, студент треће године ФТН на студијском програму Инжењерски менаџмент.

— Велика ми је част што сам представљала факултет у квизу знања и ове године. Спремали смо се неколико месеци за такмичење, уз помоћ наставника. Са једне стране било нам је лако јер смо спремали исти садржај као и прошле године, док смо са друге стране имали психолошки притисак да одбранимо прво место. — рекла нам је Ивана Гудурић, студент треће године такође Инжењерског менаџмента.

— Моја мотивација за такмичење је била награда коју смо освојили прошле године у квизу знања. Посебно сам поносна на наше знање у односу на студенте са других факултета. Препоручујем студентима да упишу мој студијски програм, јер као што видите, овде се стичу одлична знања — каже Бојана Бабић.

Наташа Шарчевић, Милица Влашковић и Јелена Попадић освојиле су треће место у дебати, иако студирају технику и информатику и информационе технологије.

— Конкуренција је била јака, али уз припрему, напоран рад и труд професора који су нам помагали у претходном периоду, успеле смо да се спремимо и да освојимо треће место. Имали смо три теме: Владимир Путин жали због анексије Крима, приватизација државних предузећа и прекршајно гоњење малолетника. Иако се трудим да пратим друштвена догађања ипак смо имали припрему уз помоћ професора, а додатне информације проналазили смо на интернету — објашњава Наташа Шарчевић.

— За мене је ово једно ново искуство јер сам студент прве године. Задовољна сам што сам добила шансу да учествујем у дебати. Трудили смо се да се што боље припремимо иако ова област није везана за наш факултет и области које ми студирамо — каже Јелена Попадић.

Асистент Владан Пауновић био је члан координационог тима факултета за припреме студената у областима квиз знања, бизнис презентације и такмичења у дебати.

— Изузетно сам поносам на наше студенте који су наш град и факултет представили у одличном светлу. Што се тиче саме припреме за такмичарске дисциплине, студенти се кроз различите предмете припремају за такмичење, али смо организовали додатне припреме већ почетком летњег семестра — рекао је Пауновић.

Декан ФТН проф. др Данијела Милошевић поручила је студентима да су освајањем пехара доказали да су равноправни са свим осталим факултетима и тимовима на свим пољима, и знања и спорта, обећавши да ће факултет наградити студенте и професоре за овај успех.

На овогодишњој Економијади и Менаџеријади у Будви учествовало је укупно 70 студената ФТН-а.

Тим из енглеског језика чинили су Дарко и Марко Радуловић и Давид Јовићевић.

— Такмичење се састоји из два дела. Први део је тест који се састоји из шест делова и потребно је да се оствари најмање 60 процената како би се пласирали на други део такмичења. На другом делу, где смо долазили већ спремљени, представљали смо своје презентације и одговарали на питања — рекао је Дарко Радуловић.

— Наша презентација је била унапред спремљена, а представљали смо свој производ који се звао минт фреш, течност за лепши задах. Оцењивало се наше знање енглеског језика и како говоримо. Били смо други али се надамо да ћемо следеће године доћи до првог места — најављује Марко Радуловић.

— Поносни смо на резултат узимајући у обзир број такмичара. Имали смо додатне часове, вежбали смо текстове и презентацију. Носим одличне утиске из Будве. То је нешто што ће се памтити цео живот — каже Давид Јовићевић.