Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Чланови Студентског парламента ФТН-а организовали трибину „Последице Covid-a 19 на студирање и студентски живот“

30. 03. 2022

На иницијативу Студентског парламента Факултета техничких наука у Чачку  27. марта одржана је трибина под називом „Последице Covid-a 19 на студирање и студентски живот“  у Рамској тврђави. Трибини је присуствовало око 120 студената три факултета- ФТН Чачак, Педагошки факултет у Ужицу и Факултет педагошких наука Јагодина.  
 
 
Представници чачанског ФТН-а одлучили су да заједно са својим колегама са других факултета пронађу начин да ублаже последице вируса корона на студентски живот.  Како они кажу, студенти су се удаљили од наставних и ваннаставних активности и скоро у потпуности студентски живот прешао је у  онлајн студирање.
 
„Приметили смо  да су се студенти удаљили једни од других, не долазе на факултет и не друже се, постали су пасивни. Желимо да се студенти поново врате на предавања у учионице, а не да их прате путем интернета,  да се размењују искуства, упознају нове колеге и да студентски живот буде као пре пандемије. Планирамо низ нових акција и очекујемо да ће колеге узети учешће у истим “,  каже Урош Глишић, председник Студентског парламента ФТН-а у Чачку.
 
 
Студенти су  разговарали о предстојећим акцијама и  плановима за унапређење студентског стандарда на Универзитету у Крагујевцу.  Младима су протекле две године била ограничена дружења и путовања, па је у оквиру ове трибине органозована посета  Голубачкој тврђави и Виминацијуму, на тај начин студенти су имали прилику да се друже и путују.