Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Успешно реализоване мобилности ненаставног особља ФТН-а у оквиру Еразмус+ програма

14. 07. 2022

Поред мобилности наставног особља и студената у оквиру Еразмус+ програма, током летњег семестра академске 2021/2022. године, успешно су реализоване и две мобилности ненаставног особља Факултета техничких наука у Чачку.
 
 
У периоду од 4. до 8. априла 2022. године, Јелена Ивић, запослена у Графичком центру ФТН у Чачку, боравила је на Политехничком универзитету у Темишвару, где је успоставила контакт са колегама из сродних области и разменила искуства везана за дизајн, обраду и штампу флајера, брошура, проспеката и осталог промотивног материјала, као и могућности укључивања студената у рад графичких лабораторија кроз стручне праксе. Ова мобилност представља наставак дугогодишње сарадње поменутих институција.
 
 
Такође у оквиру Еразмус+ програма мобилности, Kсенија Лајшић, виши дипломирани библиотекар и шеф библиотеке Факултета техничких наука у Чачку, у периоду од 26. јуна до 1. јула 2022. године, боравила је на Универзитету у Марибору, где је одржана Еразмус+ обука за представнике библиотека из 26 земаља. Неке од тема обуке биле су представљање библиотечко-информационог система COBISS3, e-колекција, корисничких сервиса, каталогизације, CONOR-а итд. Поред тога, организоване су посете факултетским библиотекама у Марибору, где су такође размењена искуства у оквиру библиотечко-информационе делатности, успостављени контакти и покренута иницијатива за будућу сарадњу.