Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Радна посета професора ФТН Чачак Универзитету у Салерну

28. 09. 2023

У периоду од 3. до 10. септембра 2023. године, декан факултета, проф. др Данијела Милошевић и др Јелена Пуреновић, ванр. проф. посетиле су Универзитет у Салерну, Италија, у оквиру билатералне сарадње два универзитета.

Том приликом на Департману за информационо и електрично инжењерство и примењену математику (DIEM) одржане су две презентације о истраживачким активностима Катедре за информационе технологије и Катедре за рачунарско и софтверско инжењерство, као и о научним активностима и лабораторијској опреми Катедре за физику и материјале.

 

У оквиру радне посете постигнути су договори за заједничке пројекте и даљу научну интердисциплинарну сарадњу. Ојачано је партнерство Факултета техничких наука у Чачку у оснивању Међународног центра за напредна истраживања „THERADE“, који подразумева истраживања у области иновативних технологија за радијацију, одрживу енергију, мониторинг животне средине, као и здравствене ризике приликом излагања зрачењу.