Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти ФТН Чачак освојили три медаље на европском такмичењу EuroCatalonia 2023

25. 10. 2023

Студенти Факултета техничких наука у Чачку освојили су три медаље  на европском спортском такмичењу које је одржано од 18. до 21. октобра 2023. године у Љорет де Мару, Шпанија, у организацији студената ФОН-а из Београда . Представници ФТН Чачак узели су учешће у три екипна спорта у мушкој конкуренцији и у сваком освојили медаљу - 1. место у кошарци, 2. место у фудбалу и  3. место у футсалу.

 

 

 

У конкуренцији 600 такмичара, ФТН Чачак имао је шеснаест својих представника који су први пут учествовали на међународном спортском такмичењу. Поред чачанских представника учешће су узели и студенти са других универзитета из Србије.

 

 

 

Капитен кошаркашке екипе, која је освојила златну медаљу, Алекса Миковић истиче да је ово било једно велико искуство за све студенте и да је више од такмичења у спорту.

„Наши студенти су показали жељу и борбу и на најбољи начин представили наш Факултет и нашу земљу. У финалу смо успели да савладамо далеко комплетнију екипу ФОН-а из Београда и на тај начин освојили злато. Захвалио бих се факултету што нам је омогућио да учествујемо на овако престижном такмичењу. Ово није крај јер се наша екипа тек спрема да осваја медаље!“, рекао је Алекса Миковић, студент ФТН Чачак.

 

У име руководства Факултета техничких наука у Чачку, студентима је честитала декан, проф. др Данијела Милошевић и додала да је руководство поносно на своје студенте, као и да је ФТН Чачак увек спремам да подржи студенте у њиховим активностима.

„Ми смо као руководство јако поносни на све њих који су остварили сјајне резултате, а поред тога Факултет је поносан на њих као младе људе који су достојно репрезентовали нашу установу и град Чачак. Поред формалних елемената образовања који се на Факултету реализују кроз наставу, Факултет настоји да што више подржи активности које су другог типа, као што су спортска и културна дешавања “,  истакла је проф. др Данијела Милошевић.