Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН у Чачку један од потписника уговора о развоју иновационих инкубатора

30. 11. 2023

 Факултету техничких наука у Чачку, једној од четрнаест научно-истраживачких организација (НИО) у Србији које су учествовале у јавном позиву за финансирање пројеката у оквиру Програма формирања и развоја иновационих инкубатора, 29.новембра у Влади Србије додељен је уговор.

 

 

ФТН у Чачку, у сарадњи са Научно-технолошким парком Чачак, у наредних годину дана реализоваће активности оснивања и успостављања иновационог инкубатора. Програм је подржан од стране Министарства науке,  технолошког развоја и иновација, а циљ програма јесте промовисање и оснаживање старт ап културе и иновација међу студентима, где ће крајњи резултат бити формирање тимова чији су чланови студенти, професори и истраживачи.

Потписивањем уговора које је свечано уручила министарка науке, технолошког развоја и иновација проф.др Јелена Беговић, озваничен је почетак Програма који ће се реализовати у Београду, Новом Саду, Лесковцу, Краљеву, Нишу, Чачку и Крагујевцу.

Чланови тима који ће реализовати пројекат на ФТН у Чачку су координатор Милица Ђоковић, продекан за финансије и сарадњу са привредом проф. др Снежана Драгићевић, асистент Никола Радосављевић и представници Научно-технолошког парка у Чачку.