Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Награђене најбоље научнице Универзитета у Крагујевцу

12. 02. 2024

У Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, 12. фебруара 2024. године,  уручена су признања најбољим научницама Универзитета у Крагујевцу за постигнуте изузетне резултате у научноистраживачком раду у 2023. години.
Поводом обележавања Међународног дана жена и девојака у науци, Универзитет у Крагујевцу је и ове године, трећи пут заредом, доделио признања за најбоље научнице са 12 факултета Универзитета у Крагујевцу и Института за информационе технологије Крагујевац, које су оствариле највише резултата у научноистраживачком раду у протеклој, 2023. години.
 
 
За најбољу научницу Факултета техничких наука у Чачку у протеклој години проглашена је др Јелена Пуреновић, ванредни професор. Чланови руководства и колектив факултета честитали су др Јелени Пуреновић на овом престижном признању истичући да су поносни на научно-истраживачки рад свих колегиница и да је њихов допринос у овој области изузетно значајан.   
Признања најбољим научницама уручио је ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, који је овом приликом истакао да је положај жена и њихов допринос науци веома битан за развој Универзитета у Крагујевцу и да је овај вид признања истовремено подстрек да и убудуће остварују значајне научноистраживачке резултате.