Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Изложба прве генерације студената студијског програма Одевно инжењерство и дизајн

24. 05. 2024

На Факултету техничких наука у Чачку је 22. 05. 2024. године отворена самостална изложба прве генерације студената завршне године студијског програма основних струковних студија Одевно инжењерство и дизајн.
 
 
Студенти су имали прилику да изложе одевне предмете у чијој су реализацији учествовали од самог почетка до краја, од скице до модела, а израђивали су их у компанијама-партнерима факултета које су препознале значај дуалног модела студија и пружиле важну подршку његовом развоју и унапређењу. Изложба је настала као део пројекта РФЦ (Regional challenge fund) Факултета техничких наука, а који има за циљ што веће запошљавање кадрова у области текстила. Компаније из света текстила су сагледале и на прави начин искористиле значај целокупног процеса школовања будућих колега, који су ангажовани у свим сегментима настанка одевних предмета,од почетне идеје и скице, преко избора материјала и израде, до финалне реализације.
 
 
 
Дуални модел студија који подразумева стицање како теоријских, тако и практичних знања, у први план ставља учење кроз рад. Партнери из текстилне индустрије, Tiffany production, P.S., Boa, Weltex, Eurotay  и многе друге, ће се и убудуће трудити да задрже овакав начин сарадње са Факултетом техничких наука у Чачку у циљу запошљавања квалитетних кадрова у временима која долазе. 
 
 
 
 
Изложба ће на Факултету техничких наука у Чачку бити отворена до среде, 29. маја 2024. године , па вас позивамо да је посетите у том периоду од 10 до 17 часова и на тај начин пружите подршку раду наших студената.