Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Мониторинг посета ТЕМПУС канцеларије пројекту NeReLa на ФТН у Чачку

15. 12. 2014

На Факултету техничких наука у Чачку у петак 5. 12. 2014. године представници ТЕМПУС канцеларије обавили су мониторинг посету ТЕМПУС пројекту NeReLa (www.nerela.kg.ac.rs/) чији је координатор проф. Радојка Крнета са ФТН у Чачку и у чијој реализацији учествују бројни професори и сарадници Факултета.

 

 

На састанку са представницима ТЕМПУС канцеларије, поред професора и сарадника Факултета, учесника на пројекту и представника Универзитета у Крагујевцу који је носилац Пројекта, били су присутни и представници свих домаћих партнерских институција: Универзитета у Београду, Универзитета у Нишу, Универзитета у Новом Саду, Заједнице електротехничких школа Србије, Заједнице машинских школа Србије, Мреже Регионалних центара за професионални развој запослених у образовању и Балканске мреже за образовање на даљину (БАДЕН).

 

Учесници пројекта су презентацијама и у дискусијама представили значајне резултате који су на Пројекту постигнути до сада као и планове за предстојеће активности.  Међу значајним резултатима истакнуто је потписивање Уговора између четири највећа Универзитета у Србији о оснивању NeReLa мреже удаљених лабораторија, која ће омогућити заједничко коришћење удаљених експеримената из различитих лабораторија  ових Универзитета.

 

 

Најављено је и одржавање Зимске школе у јануару 2015. г. на Факултету техничких наука у Чачку, Електротехничком факултету у Београду, Електронском факултету у Нишу и Факултету техничких наука у Новом Саду, где ће око 150 наставника из техничких школа из целе Србије имати прилику да се обуче за употребу удаљених експеримената у настави стручних предмета. Обуке ће држати наставници и сарадници са четири партнерска Универзитета из Србије као и предавачи са четити партнерска универзитета из држава Европске уније: Универзитета у Марибору из Словенија, Универзитета Деусто из Шпаније, Универзитета Порто из Португала и Европског универзитета Кипар са Кипра.