Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Почеле припреме за пријемни испит

23. 03. 2015

У суботу, 21. марта на Факултету техничких наука у Чачку почела је бесплатна припремна настава за матуранте средњих стручних школа и гимназија. Ове године припремну наставу похађаће више од 340 средњошколаца из Чачка, Краљева, Ужица, Горњег Милановца, Ивањице и других места. Продекан за наставу ФТН др Милан Плазинић, каже да ће наредних 10 субота настава бити реализована из пет предмета: математике, информатике, основа електротехнике, физике и организације.

 

 

- Надамо се да ће овај наш мали напор дати велику корист матурантима, с обзиром на економску ситуацију која је у земљи и да је тешко извдвојити новац за плаћање припремних часова за упис на факултете. За свих шест студијских програма на које уписујемо студенте, организујемо бесплатну припремну наставу. Као и прошле године, средином јуна организоваћемо пробни пријемни испит где ће будући студенти проћи кроз целокупну процедуру полагања пријемног испита и на тај начин елиминисати трему за тај важан догађај, каже др Плазинић.

 

Међу ученицима који ће похађати беспалтну припремну наставу налазе се и Вања Игњатовић и Немања Лазић који ове године завршавају Електросаобраћајну школу „Никола Тесла“ из Краљева. Захвални су што је Факултет техничких наука омогућио бесплатну припремну наставу, јер, како кажу, велики број њиховох вршњака нису у прилици да издвоје новац за приватне часове.

 

- Из Краљева смо и долазићемо на припремну наставу на Факултет техничких наука. Желимо да се захвалимо факултету што је омогућио бесплатну припремну наставу, што ће нам много значити јер су приватни часови много скупи.

 

 

Факултет техничких наука ове године уписаће 295 студената , од којих ће 200 уписати студије на терет буџета. Школарина за самофинасирајуће студенте износи 75.000 динара и она ће моћи да се плати у више месечних рата.