Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Споразум са Институтом за стандардизацију Србије

17. 03. 2016

У циљу едукације студената, као и развоја и промоције стандардизације, Институт за стандардизацију Србије је, после већ неколико потписаних споразума са високошколским установама у нашој земљи, јуче потписао и споразум о пословно-техничкој сарадњи са Факултетом техничких наука у Чачку Универзитета у Крагујевцу.

 

Споразумом који су потписали в. д. директора Института, Татјана Бојанић, и декан Факултета, проф. др Небојша Митровић, утврђена је сарадња у наставном процесу (гостујућа предавања, студентска пракса, волонтерски рад и израда истраживачких, семинарских, завршних и дипломских радова), сарадња у научно-истраживачком раду, као и на комерцијалним пројектима и у односима са јавношћу.

 

Оваква врста сарадње тела за стандардизацију и високошколских установа је тренд и у свету, а Институт се на овај корак одлучио како би будућим стручњацима омогућио да се што раније упознају са стандардима које ће касније у својим професијама и користити. У име Факултета овом састанку је присуствовао проф. др Живадин Мицић, редовни професор, а том приликом је и мр Весна Ружичић, асистент на Факултету техничких наука у Чачку, одржала кратку презентацију о аспектима сарадње ове две институције у области научно-истраживачког рада.