Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН одржана 5. Међународна конференција АТА

11. 07. 2016

Од среде, 6. до суботе, 9. јула 2016. године, у организацији Факултета техничких наука у Чачку и подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, одржана је 5. Међународна математичка конференција Анализа, топологија, алгебра: теорија и примене (АТА2016).Циљ конференције био је да се прикажу и дискутују најновији научни резултати у области математичких наука и примена.

 

 

У раду конференције учествовало је око 80 еминентнихматематичараиз земље и иностранства.Радови су приспели из Индије, Бразила, Немачке, Русије, САД-а, Турске, Грчке, Словачке, СаудијскеАрабије, Кувајта, Тајланда, ЈужнеАфрике, Ирана,Финске,Канаде,Азербејџанаи др. Научнерезулатате наовојконференцији изложили су и професори из Србије са универзитета у Нишу, Крагујевцу, Београду, Новом Саду и Новом Пазару.

 

Истичући велики значај овог скупа у размени научних знања и искустава, као и представљање Факултета техничких наука светској академској заједници, учесницима су се на свечаном отварању обратили  декан проф. др Небојша Митровић, у име Организационог одбора конференције проф. др Малиша Жижовић и у име Града Чачка члан Градског већа др Милан Лукић, ресорно задужен за образовање и науку. У име учесника Конференције присутне су поздравили професори Махеш Џоши из Индије, Санти Спадаро из Бразила и Селма Очаг из Турске.

 

У оквиру тродневног боравка у Чачку учесници су имали прилику да посете Овчарско кабларску клисуру и  манастире.

 

ATA2016