Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН организовао Конференцију „Информационе технологије, образовање и предузетништво ИТОП 2016“

12. 09. 2016

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у организацији Факултета техничких наука, у суботу 10. и недељу 11. септембра 2016. године  одржан је Научно-стручни скуп са међународним учешћем, под називом „Информационе технологије, образовање и предузетништво ИТОП 2016“ на коме је учествовало  више од 50 аутора и коаутора из образовних и других установа који се баве информационим технологијама, образовањем и активностима из области предузетништва.

 

ИТОП 2016

 

Циљ конференције био је да се кроз научне и стручне радове који су саопштени на скупу размене ставови и мишљења о концепту  предузетништва у образовном систему као и да се идентификују одређени недостаци у оквиру процеса у образовању из области предузетништва без обзира на то о ком образовном нивоу је реч.

 

ITOP 2016

Приликом званичног отварања скупа, речено је да се кроз организовање оваквих скупова унапређује систем којим се повезују различите области са предузетничким образовањем, јер савремени трендови налажу интеграцију предузетништва, а у бројним радовима који су саопштени указано је на повезаност информационих технологија са предузетништвом. Такође,  у раду скупа, у оквиру стручног усавршавања учествовали су наставници из основних и средњих школа.

У поздравним обраћањима у име организатора на Конференцији су говорили декан Факултета техничких наука проф. др Небојша Митровић, председник Програмског и Организационог одбора ИТОП16 проф. др Алемпије Вељовић, у име Града Чачка, обратио се члан Градског већа др Милан Лукић.  На скупу је говорила представница Министарства за омладину и спорт помоћница министра Снежана Клашња, која је у оквиру пленарног предавања говорила на тему омладинског предузетништва и омладинских политика.

 

ITOP 2016

 

Националну конференцију са међународним учешћем, под називом „Информационе технологије, образовање и предузетништво ИТОП 2016“ подржали су Универзитет у Крагујевцу, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство за омладину и спорт, Универзитет у Крагујевцу, као и факултети и струковна удружења.