Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН учествовао на 9. Сајму предузетништва

30. 09. 2016

У оквиру пројекта „Шанса за нови почетак“ 29. септембра 2016.ггодине је у Чачку одржан 9. Сајам предузетништва на коме је учествовао Факултет техничких наука.

Установе и организације представиле су програме, идеје, иницијативе и пројекте као подршку развоју покретања бизниса. У оквиру сајамског наступа одржана су едукативна предавања која су указала на законску регулативу, могућности и потребе предузетника и оних који желе да започну сопствени посао. Тема предавања којим се представио Факултет техничких наука односила се на улогу и значај стицања предузетничких знања и вештина код факултетски образованих лица као и студијским програмима и наставним плановима који садрже предмете који омогућавају стицање предузетничког образовања. Др Милошевић је навела да је на Универзитету у Крагујевцу, Факултет техничких наука у Чачку у оквиру међународног Темпус пројекта INCOMING креиран студијски програм Мастер за информационе технологије, финансиран од стране Европске комисије, са циљем да се у сарадњи са пројектним партнерима повећа капацитет и могућности запошљавања у области информационих технологија.

 

Позивајући се на Стратегију развоја образовања у Србији до 2020. г. продекан за науку и међународну сарадњу др Данијела Милошевић подсетила је на важност интегрисања  наставних планова и програма свих нивоа образовања од основног, средњег, високог до образовања за одрасле, што је један од циљева Стратегије.

Поред посетилаца заинтересованих за покретање сопственог посла, Сајам су посетили ученици средњих стручних школа у Чачку, којима су представљени студијски програми ФТН.

 

У сарадњи са Градом Чачком, Сајам предузетништва организовали су Српска асоцијација менаџера, Агенција DNA Communicationsи Америчка агенција за међународни развој (USAID) у оквиру пројекта „Шанса за нови почетак“.