Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Посета Факултету у оквиру „Дечије недеље“

6. 10. 2016

У оквиру „Дечије недеље“ данас су Факултет техничких наука  посетили ученици Школе за основно и средње образовање „1. новембар“.

Ученици су имали прилику да виде како се врти Теслино јаје и да упознају студенте који су имали наставу у амфитеатру. Посетом је обухваћен боравак у библиотеци и читаоници, лабораторији за електрична мерења, а посебну пажњу деце привукао  је приказ презентације Cinect конзоле у рачунарској учионици. У лабораторијама за електричне машине и електромоторне погоне приказани су експерименти Теслиног трансформатора и утицаја електромагнетног поља на ток електричне струје.

 

Дефектолог из ШОСО „1. новембар“ Соња Јовановић је рекла да је циљ ове посете био да се покаже да деца могу да осете, чују и виде  науку на начин који је њима пријемчив. Јовановић је иразила захвалност наставницима и сарадницима за гостопримство и додала да данашње дружење добро утиче на социјализацију деце:

-Упознавање са новим људима, студентима, професорима је посебан емотивни доживљај за наше ђаке пун изненађења и радости,  јер, како је навела, они немају много прилика да учествују у оваквим дешавањима.- истакла је Соња Јовановић.

 

У име Факултета госте је поздравио продекан за наставу др Милан Плазинић са колегама и сарадницима. 

 

Фото галерија

 

SOŠO 1. novembar