Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Ноћ музеја на ФТН

22. 05. 2017

У оквиру манифестације „Ноћ музеја“, у суботу, 20. маја 2017. године  на Факултету техничких наука у Чачку под називом „Велики и мали револуционари“  приређена je изложба техничких експоната, уз  некадашње радио пријемнике из колекције Миодрага Урошевића. У архиви ФТН сачувани су слајдови на тему Николе Тесле и приказани посредством пројектора из „прошлих времена“. Кутак посвећен Николи Тесли допуњен је„Колумбовим јајетом“ и трансформатором, што увек изазива интересовање најмлађим посетиоцима.   Приказан је експонат „троспратног лифта“ који је уз менторство проф. др Мирослава Бјекића реализован у оквиру предмета Електромоторни погони.

У оквиру еко кутка, ђаци из ОШ „Филип Филиповић, иначе учесници радионице „велики и мали револуционари“ и студенти ФТН својом креативношћу и умећем стварали су нове вредности од разних материјала и предмета планираних за одбацивање и рециклажу. И ове године, кутак на ФТН са експонатом имала је Машинско саобраћајна школа.

 

Фото галерија

Noc muzeja 2017

 

Поздрављајући посетиоце, изложбу „Велики и мали револуционари“  отворио је декан ФТН проф. др Небојша Митровић:

-Поставком експоната у Ноћу музеја, уз осврт на експонате који сведоче о прошлим временима, желимо да укажемо на напредак технике и уз приказ изума Николе Тесле актуелних у сваком времену.- рекао је декан Митровић додајући да посебно радује интересовање најмлађих за технику.

Свечаном амбијенту допринела је музичким извођењем Ива Вуковић, ученица соло певања Средње музичке школе у Чачку.

 

Фото галерија

Ноћ музеја 2017

 

У сусрет одржавању манифестације „Ноћ музеја“, на ФТН је у понедељак, 15. маја 2017. године одржана еко радионица у којој су учествовали ученици из четири школе: ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Филип Филиповић“, ОШ „Танаско Рајић“ и из ОШ „Милан Благојевић“ из Лучана. Ђаци уз помоћ наставника и чланова Катедре за индустријски менаџмент са ФТН осмислили су и приредили кутак садржан од предмета насталих од картона, папира, дрвета, пластике. Уз креативност и вештину израде, дизајнирани предмети добили су потпуно нови изглед и упућују поруку да наизглед непотребне ствари могу да улепшају простор и добију употребну вредност.