Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Велико интересовање младих за предавање проф. др Данице Грујичић

19. 11. 2018

У пуном амфитеатру Факултета техничких наука у Чачку, у четвртак, 15. новембра одржана је трибина на тему: „Заједно за младе“ на којој је гост била проф. др Даница Грујичић, неурохирург, редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Београду , по којој носи име Фондација „Заједно за младе“. Теме о којима је било речи изазвале су велико интересовање међу студентима и средњошколцима, а својим доласком интересовање и подршку  скупу изразили су представници Града Чачка, лекари, наставници, родитељи адолесцената.

На трибини коју је организовао Студентски парламент Факултета техничких наука, било је речи о темама које значајно утичу на животе младих људи, међу којима су последице НАТО бормбардовања, легализацији канабиса у медицинске сврхе, а говорило се и о томе да ли има мита и корупције у здравству.

 

Уз активно учешће младих, проф. др Грујичић је са аспекта медицинске струке објаснила зашто не прихвата иницијативе појединих групација да канабис буде легализован, наводећи евидентне последице засноване на истраживачким резултатима које се одражавају на здравље и живот појединца који користи канабис.

Осврнувши се на период од пре 20 година и НАТО бомбардовање, проф. др Даница Грујичић представила је истраживачке резултате и навела повећање броја оболелих од одређених болести у појединим деловима Србије, што се, како је навела, са аспекта медицинске струке доводи у везу са утицајем бомбардовања 1999. године.

О самом раду новоосноване Фондације „Заједно за младе“ говорио је Радован Новаковић, један од оснивача Фондације која превасходно има циљ да младим талентима омогући различите подршке које су им неопходне да би учествовали на међународним такмичењима и другим смотрама.

У име ФТН присутне на трибини поздравио је декан ФТН проф. др Небојша Митровић, студент проректор Универзитета у Крагујевцу Сандра Миљаковић, помоћник градоначелника Чачка Владан Милић и председница Студентског парламента ФТН Милица Влашковић.