Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Практична искуства драгоцена за студенте ФТН

9. 12. 2019

У оквиру пројектне програмске активности „Развој високог образовања“ на Факултета техничких наука у Чачку одржано је предавање на тему:

„Примена правилника и стандарда за пројектовање, извођење и испитивање електроенергетских инсталација ниског напона – искуства из праксе“ намењено студентима, наставницима и сарадницима факултета.

Предавање су одржали представници фирме „Ерић Е.Г. инжењеринг“ д.о.о. из Чачка: Милан Ерић, дипл. инж. ел., Дејан Рабреновић, дипл. инж. ел. и Дарко Арсенијевић, дипл. инж. ел. који су пренели своја искуства из области примене прописа и стандарда при пројектовању, извођењу и испитивању електроенергетских инсталација. Такође, било је речи о конкретним проблемима са којима су се сусретали у пракси при пројектовању и испитивању електричних инсталација као и начинима њиховог решавања.

Руководилац пројекта у оквиру кога је предавање организовано др Момчило Вујичић, ванредни професор указао је на актуелност теме за коју је владало велико интересовање студената треће и четврте године са студијских програма Електротехничко и рачунарско инжењерство и Мехатроника.

Присутни су имали могућност да постављају питања у вези опреме за испитивање електричне инсталације уз додатна објашњења предавача.