Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Амбасадор ЕУ у Србији посетио Стартап центар НТП Чачак

19. 12. 2019

У оквиру програма обележавања Дана града у Чачку је боравио амбасадор ЕУ у Србији Sem Fabrizi и делегација ЕУ ПРО којима је у  Регионалном иновационом стартап центру НТП Чачак представљен  пројекат "SMEs Digital",  који  ће у наредних годину дана реализовати Научно технолошки парк Чачак у партнерству са Факултетом техничких наука у Чачку. "SMEs Digital" је пројекат осмишљен да подстакне развој ИТ стартап компанија и малих и средњих предузећа на подручју  Моравичког и Рашког округа са циљем да се кроз програм дигиталне трансформације унапреди пословање, отворе нова радна места на подручју централне и западне Србије и да се подстакне раст извоза домаћих производа и услуга.

Амбасадору ЕУ и гостима, у присуству представника Градске управе и представника руководства ФТН, о циљевима и активностима пројекта, у име пројектног тима Факултета техничких наука у Чачку говорио је др Ненад Стефановић, ванр. професор који је  указао на значај малих и средњих предузећа која, како је навео, представљају ослонац економије, због чега је неопходно унапређивање пословања применом дигитализаије. Говорећи о „животу“ предузећа у четвртој индустријској револуцији, др Стефановић је истакао да ФТН прати глобалне трендове у ИТ сектору и у области преношења знања и вештина потребних за савремено пословање указујући на важност и очекивања пројекта "SMEs Digital"  који спроводи Европска унија у сарадњи са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО.

Шефу делегације ЕУ у Србији приказане су активности, тренутни резултати и статистички подаци добијени досадашњом имплементацијом поменутог пројекта који финансира Европска унија преко програма EU PRO.

Том приликом у конференцијској сали Стартап центра додељене су награде победницимa ликовног конкурса за календар EU PRO-а за 2020. годину, под називом "Моја Европска заједница". Прво место на конкурсу припало је ученици Техничке школе Чачак, Мини Лазовић, а награде је уручио шеф делегације ЕУ у Србији Sem Fabrizi.