Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Факултет техничких наука званично постао Huawei ICT академија

10. 02. 2021

Факултет техничких наука званично је постао Huawei ICT академија за област вештачке интелигенције. Први сертификовани инструктор је др Марија Благојевић, ванр. профeсор са Катедре за информационе технологије, а ускоро ће и други чланови Катедре добити сертификате за различите области.

Huawei ICT Академија је непрофитни програм партнерства успостављен између компаније Huawei и одабраних високошколских установа широм света који омогућава права коришћења на сертификованих Huawei курсева у пољу информационо-комуникационих технологија. Полазницима курсева који положе завршни испит издају се званични сертификати Академије.

Факултет техничких наука на овај начин студентима омогућава похађање квалитетних сертификованих обука  чиме ће унапредити личне курикулуме.

Наставници на Факултету такође имају могућност усавршавања кроз Huawei обуке као и да учествују у развоју талената који ће поседовати практичне вештине у информационим технологијама корисним за привреду и ширу заједницу. Најзначајније активности које ће се спровести у будућем периоду односе се на обезбеђивање опреме за експерименте у настави и развијање практичних вештина студената; подстицање наставника и студената на обуку и сертификацију; одржавање Huawei такмичења за студенте; сарадњу на сајмовима запошљавања како би се помогло студентима да пронађу посао и промовисало ефикасно уједначавање понуде и потражње за талентима.