Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти Факултета техничких наука добили нови кабинет за моделовање

17. 03. 2022

На Факултету техничких наука у Чачку отворен је први у низу кабинета за моделовање намењен студентима студијског програма по дуалном моделу студија Одевно инжењерство и дизајн. Отварању кабинета присуствовали су привредници који су у потпуности финансирали опремање овог кабинета, Предраг Пантовић, власник компаније PS fashion и Боро Радоичић, власник Tiffany Production. Поред привредника присуствовали су и градоначелник Милун Тодоровић и представници средњих школа које су у дуалном образовању, као и студенти са професорима овог студијског програма. Кабинет је у потпуности реновиран, два нова конструкцијска стола, кројачке лутке и сваки студент је добио свој  прибор за моделовање. 

 

 

Студенти нису крили одушевљење и задовољство. Јана Ђокић, студенткиња прве године одевног инжењерста и дизајна са градоначелником отворила је кабинет и у име својих колега студената рекла шта за њих овај кабинет значи : „Нама студентима ће овај кабинет много значити, имамо све што нам је потребно за рад, имамо велики простор, што нам значи због конструкција. Ја сам презадовољна и увек ћу свима препоручити да упишу Факултет техничких наука“, рекла је Јана.

 

Декан Факултета техничких наука  у Чачку проф. др Данијела Милошевић истакла је да је ово изузетан пример сарадње са привредом и изразила захвалност свима који су учествовали у овом пројекту и били иницијатори ове идеје.  

 

 

Власници компанија PS fashion и Tiffany Production Предраг Пантовић и Боро Радоичић  сагласни су да је њихово највеће задовољство што су студентима омогућили овакав кабинет и да је ово само почетак сарадње. Предраг Пантовић је на крају студентима послао поруку подршке „Немојте да вам неко каже да је нешто немогуће, да чекате добро време, најбоље време за рад је оно време у ком ви живите!“. Градоначелник је изразио задовољство овим гестом привредника и нагласио да је локална самоуправа увек спремна да подржи и учествује у оваквим пројектима. 

 

 

Студенти прве генерације овог дуалног студијског програма у другом семестру  су кренули да реализују учење кроз рад код привредника, на обострано задовољство. Учење кроз рад на дуалном моделу студија се реализује кроз пет семестара студија. Акредитацијом је предвиђен упис 40 студената на овај студијски програм.

 

Да подсетимо, привредници из модне и текстилне индустрије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја,  Привредна комора Србије и локална самоуправа препознали су Факултет техничких наука као институцију која има могућности да образује ове кадрове у дуалном моделу образовања. Студијски програм Одевно инжењерство и дизајн акредитован је од 2021. године и настао је као потреба привреде за образованим кадровима у овој грани индустрије на територији Моравичког округа и шире.