Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Проширена регионална сарадња: Потписан уговор са Luss Textile, једним од лидера у текстилној индустрији

18. 03. 2022

Факултет техничких наука у Чачку потписао је уговор о дуалном модeлу образовања са компанијом Luss Textile, једном од највећих у текстилној индустрији Србије.  
 
Luss Textile чије је седиште у Београду, а производни погон у Рашкој је европски произвођач и понуђач одевних предмета највишег квалитета, њихову палету производа чине модни програм, радно-заштитна одећа, војно-полицијска униформа и корпоративна униформа. Студенти струковних студија на студијском програму Одевно инжењерство и дизајн ће од наредне академске године реализовати учење кроз рад као обавезни део наставног плана код дуалног модела и имати прилику за стицање нових знања и вештина кроз праксу у овој компанији. Фирма је спремна да прими 20 студената на учење кроз рад, а након завршетка студија и да им обезбеди запослење у истој.
 
 
Факултет је поносан на то што се шири мрежа послодаваца за реализацију наставног плана и програма и што велике и успешне компаније у ФТН-у виде поузданог партнера који образује кадрове неопходне привреди, а који су усаглашени са њиховим захтевима. Из компаније Luss Textile најавили су улагања у факултетску опрему која се користи у настави.