Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Факултет техничких наука угостио матуранте три чачанске средње школе

24. 03. 2022

У оквиру предуписних активности, Факултет техничких наука су у једном дану посетили матуранти три чачaнске средње школе– Техничке школе, Гимназије и Машинско-саобраћајне школе. Сви средњошколци имали су прилику да се ближе упознају са студијским програмима академских и струковних студија и да сазнају све у вези са уписом, и на тај начин лакше донесу одлуку о наставку свог школовања. Како се ученици ових школа образују за различита звања, професори ФТН са различитих катедри говорили су о ономе што је средњошколце највише занимало.

Ученици Техничке школе, са смера Електротехничар информационих технологија, присуствовали су презентацији студијских програма академских и струковних студија Информационе технологије, а имали су и прилику да виде неке од најатрактивнијих патената које су израдили студенти са овог студијског програма. Ученици Гимназије били су подједнако заинтересовани за све студијске програме, обишли су зграду ФТН-а и упознали се са начином рада Факултета. Ученице Машинско-саобраћајне школе које се школују за модне кројаче, посетиле су Кабинет за моделовање у коме су саслушале презентацију студијског програма по дуалном моделу студија Одевно инжењерство и дизајн.

 

Матурантима су своја позитивна искуства и задовољство стеченим знањем  током студија пренеле старије колеге, некадашњи студенти Факултета техничких наука у Чачку, који су такође били домаћини ове посете. Дипломци су говорили о могућностима за запослење након завршетка студија, али и о значају стручне праксе, као и о доброј сарадњи ФТН-а са привредом. Професори и асистенти позвали су матуранте да се пријаве за бесплатну припремну наставу на сајту ФТН-а, која се одржава онлајн сваке суботе до почетка јуна.