Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Учесници републичког такмичења из мехатронике посетили Факултет техничких наука

16. 05. 2022

Матуранти који су учествовали на републичком такмичењу из мехатронике прошлог викенда посетили су Факултет техничких наука у Чачку. У Машинско-саобраћајној школи у Чачку одржано је републичко такмичење из мехатронике за средњошколце. Асистенти и доценти са Катедре за машинство, Катедре за општу електротехнику и електронику и Катедре за рачунарско и софтверско инжењерство Факултета техничких наука били су део комисије за прегледање практичних и теоријских радова учесника. 

 

Такмичари су са својим професорима посетили Факултет техничких наука у оквиру манифестације „Дани отворених врата“, која се сваке суботе одржава на ФТН-у. Матуранти су имали прилику да се упознају са радом факултета, посете амфитеатар, рачунарске учионице и лабораторије, библиотеку, али и да размене искуства са старијим колегама,  студентима. Како би матуранти из градова широм Србије стекли утисак и о ваннаставним активностима и студентском животу у Чачку, обишли су и градску плажу на Морави и Спортски центар „Младост“. Велики број учесника овог такмичења одлучио је да ће своје школовање наставити на Факултету техничких наука у Чачку, па им је ова посета била прилика да се упознају са професорима и асистентима на Факултету.