Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Нови циклус ЦЕПУС (CEEPUS) мобилности наставника ФТН

20. 05. 2022

У оквиру наставничке мобилности средњеевропског програма универзитетске размене ЦЕПУС (CEEPUS), професор струковних студија нашег факултета др Ивана Крсмановић боравила је у аустријској високошколској институцији Кампус у Грацу, 02, од 25. до 30. априла. Поред наставничких активности, боравак је подразумевао и активности у вези са заједничким научно-истраживачким активностима наставника енглеског језика струке ове две институције. Као представник ФТН, др Ивана Крсмановић је учествовала на састанку локалних представника власти регије Стирија и Alpe Adriaалијансе, на којем је представљена иницијатива за остваривање јачих културно-образовних веза Западног Балкана и трилатерале Аустрија-Словенија-Хрватска.

ФТН учествује у Цепусу од 2021. године у оквиру мреже Intelligent Automation for Competitive Advantage (IntACA), са још 12 високошколских институција из региона, детаљније на http://www.ftn.kg.ac.rs/studije/medjunarodnamobilnost