Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Представници Амбасаде НР Кине посетили Факултет техничких наука у Чачку

23. 09. 2022

Факултет техничких наука у Чачку имао је част да угости представнике Амбасаде НР Кине у Београду, господина Wang Xiaolong, политичког канцелара и господина  Li Rui, трећег секретара за науку, технологију и иновације .  Приликом ове посете разговарало се о претходној сарадњи и текућим пројектима које ФТН у Чачку има са кинеским академским институцијама и  компанијама и могућностима за проширење сарадње између две државе у области размене наставног кадра и студената. У оквиру иницијативе „Појас и пут“ говорило се о подршци кинеских представника Факултету техничких наука у Чачку у односима са привредом.
 

Гости из НР Кине посетили су  и Научно технолошки парк у Чачку и Старт-ап центар где су имали прилику да се упознају са радом одређених компанија чији су оснивачи управо  дипломци Факултета техничких наука у Чачку. 

Ова посета представља наставак и проширење сарадње коју Факултет техничких наука у Чачку негује са академским институцијама  и компанијама из НР Кине дуги низ година.