Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Галерија „Надежда Петровић“ уручила захвалницу Факултету техничких наука

3. 06. 2024

У петак, 31.маја 2024. године Уметничка галерија „Надежда Петровић“ је обележила 63 године од свог оснивања.
Тим поводом сарадницима и пријатељима установе су додељене захвалнице за помоћ и подршку током реализације програма које је Галерија спроводила.
 
Факултет техничких наука у Чачку је имао част да се нађе међу истакнутим сарадницима Галерије јер је увек подржавао рад и активности ове установе културе. Факултет је посебно поносан на пројекат реализован у Галерији „Грађански женски костиму Србији крајем 19. века“, за који су костиме, на основу породичне фотографије Надежде Петровић, реконструисали студенти завршне године студијског програма Одевно инжењерство и дизајн. Део тог пројекта су недавно имали прилику и да виде посетиоци изложбе студената тог студијског програма која је била организована у просторијама факултета.
Највидљивији и за јавност најинтересантнији сегмент делатности које Галерија обавља су изложбе, а током протеклог периода нагласак је био на реализацији догађаја посвећених великом јубилеју, 150 година од рођења Надежде Петровић.
 
Факултет техничких наука у Чачку честита Галерији успешно пословање и захваљује што је препознат као важан сарадник и пријатељ установе са којом планира наставак досадашње сарадње.