Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Предавање на тему “Трендови у стартап свету”

5. 06. 2024

Дана 29. маја 2024. године, студенти информационих технологија имали су прилику да присуствују изузетно интересантном и едукативном предавању под називом "Трендови у стартап свету". Предавање је одржао Никола Радосављевић, сарадник у настави на Факултету техничких наука у Чачку и стручњак из области стартап предузетништва, са богатим искуством у раду са иновацијама и стартапима.  
 
 
Никола Радосављевић је започео предавање представљањем концепта стартап екосистема. Објаснио је како успешни стартапи не постоје изоловано, већ су део ширег екосистема који укључује инвеститоре, менторе, инкубаторе, акцелераторе, универзитете, као и друге стартапе. Посебно је нагласио значај мреже подршке која помаже стартапима да преброде почетне изазове и брже расту. Радосављевић је детаљно изложио актуелне трендове који тренутно доминирају стартап светом. 
 
Поред теоријског дела, Никола Радосављевић је поделио своја искуства из праксе, посебно везана за рад у оквиру Иновационог инкубатора. Истакао је како инкубатори пружају неопходну подршку младим иноваторима и стартап тимовима кроз менторство, обуке, приступ инвеститорима и ресурсима, што значајно доприноси успеху стартапа. Предавање је било изузетно корисно за студенте, пружајући им увид у савремене трендове и изазове са којима се суочавају стартапи. Кроз конкретне примере и професионална искуства, Никола Радосављевић је успео да инспирише студенте да размишљају иновативно и да се активно укључе у стартап заједницу. 
 
Студенти су имали прилику да постављају питања и дискутују о различитим аспектима стартап предузетништва, што је додатно обогатило њихово знање и разумевање теме. Ова активност представља значајан допринос образовном процесу и припреми студената за будуће професионалне изазове у динамичном свету иновација и стартап предузетништва.