Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Представница Министарствa науке, технолошког развоја и иновација посетила Факултет техничких наука у Чачку

6. 06. 2024

Дана 4. јуна 2024. године, Вукица Маричић, руководилац групе за национални иновациони систем Министарства науке, технолошког развоја и иновација, посетила је Факултет техничких наука у Чачку и Иновациони инкубатор факултета. Циљ посете је представљање реализованих догађаја и постигнутих резултата рада Иновационог инкубатора, као и активности које се спроводе у сарадњи са формираним стартап тимовима који развијају иновативне идеје. Представљене су и будуће активности као што су развој нових програма подршке за стартапове, организација радионица и тренинга за унапређење предузетничких вештина, као и могућности умрежавања са националним и међународним иновационим екосистемима.
Пре обиласка Факултета и просторија Иновационог инкубатора, у деканату Факултета техничких наука одржан је састанак на коме се разговарало о могућностима које Министарство пружа актерима иновационог екосистема. Вукица Маричић је истакла кључне смернице за будући рад у области развоја иновација, наглашавајући важност сарадње између образовних институција, привреде и државних органа. Разматрани су начини подршке Министарства кроз финансирање иновационих пројеката, пружање стручне подршке и менторства, као и промоцију успешних стартапова на националном и међународном нивоу. Договорени су наредни кораци у развоју Иновационих инкубатора у оквиру научноистраживачких организација, укључујући формирање заједничких радних тимова за идентификацију проблема у привреди, развој стратегије за привлачење инвеститора за локалне стартапове и организацију догађаја за праћење напретка и размену најбољих пракси.
 
 
Ова посета Факултету техничких наука у Чачку и Иновационом инкубатору има велики значај за даљи развој иновационог екосистема у региону. Подршка Министарства за рад Иновационог инкубатора, која се планира и у наредним годинама, указује на снажну посвећеност унапређењу иновација и предузетништва и даје чврсту основу за будуће активности инкубатора.