Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Реализована радионица на тему “Од идеје до прототипа” - Нана Раденковић

6. 06. 2024

На Факултету техничких наука у Чачку, 5. јуна 2024. године, успешно је одржана радионица "Од идеје до прототипа", коју је организовао Иновациони инкубатор. Радионица је окупила значајан број учесника и осветлила кључне аспекте креативног процеса од идеације до реализације прототипа.  
 
 
Водитељ радионице била је Нана Раденковић, суоснивачица и менаџерка едукације у Нова Искра Креативном хабу. Са својим богатим искуством у креирању и спровођењу менторских програма, обука и радионица, Нана Раденковић је учесницима пружила драгоцене увиде и технике за унапређење креативности и способности трансформације идеја у конкретне прототипе. Њена улога као чланице Саветодавног одбора Креативног менторства и подршка бројним стартаповима и тимовима кроз различите програме развоја вештина и иновација додатно је допринела значају овог догађаја.  
 
 
Током радионице, учесници су имали прилику да усвоје технике за развој и примену креативног мишљења у професионалном окружењу, стекну практичне вештине за трансформацију идеја у функционалне прототипе, умреже се са другим креативним професионалцима и добију инспирацију и смернице од реномираног стручњака у области креативних индустрија.  
 
Радионица је успешно испунила своје циљеве, а учесници су изразили задовољство квалитетом презентованих материјала и интерактивним приступом. Многи су нагласили важност оваквих радионица за њихов професионални развој и иновације у својим радним окружењима. Радионица "Од идеје до прототипа" представља значајан допринос развоју креативности и иновација у професионалном окружењу. Иновациони инкубатор планира наставак сарадње са Нова Искра Креативним хабом са циљем подизања компетенција стартап тимова и оснаживања стартап предузетништва. Ова сарадња ће допринети унапређењу локалне и националне привреде кроз подршку младим професионалцима и иновативним идејама.