Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Факултет техничких наука у Чачку на изложби и предавању у Техничкој школи

9. 06. 2024

У средњој Техничкој школи у Чачку је одржано републичко такмичење електротехничких школа Србије. 
Ученици из целе Србије су се окупили и проверили своја знања на овом такмичењу које је било изузетна прилика за учеснике да покажу своје вештине и знање у електротехници на тестовима из следећих предмета: основи електротехнике 1, основи електротехнике 2, електроника и енергетска електроника. Учесници су демонстрирали своје способности кроз решавање задатака из наведених области. Догађај је привукао велики број ученика, професора, стручњака и љубитеља електротехнике из различитих области.
 
Факултет техничких наука у Чачку је својим промотивним активностима привукао пажњу свих присутних. Проф. др Мирослав Бјекић је одржао предавање “Интернет ресурси као подршка раду са надареним ученицима у средњим електротехничким школама”. Ова тема је привукла велики број колега окупљених из Србије, који су пратили своје ученике на такмичењу. Активно учешће присутних је, након дискусије о самом предавању, настављено разговорима на актуелне теме у области електротехнике, укључујући фокусирање на најновије технолошке трендове, примену вештачке интелигенције у електротехници, одрживе енергетске системе и друге релевантне теме.
 
 
Овај догађај је пружио професорима значајну прилику за размену знања, умрежавање и унапређење вештина у електротехници. Учесници су имали прилику да стекну нова сазнања, размене искуства и повежу се са новим колегама што отвара могућност за заједничку сарадњу.
 
 
Факултет техничких наука је на свом изложбеном штанду представио своје експонате, активности и велики избор студијских програма, чиме је још једном привукао пажњу присутних као институција која увек иде у корак са иновацијама и савременим приступима у процесу образовања.